• Bedrift

  Transportformidlingen
 • Bransje

  Logistikk og transport
 • Samarbeid med

  Advania (tidligere Hands)
 • Bedriftsstørrelse

  Mellomstor bedrift

Bedre transportflyt med fleksibel ERP-løsning

Med 325 lastebiler og 175 sjåfører, har automatisert ordresystemet gitt medarbeiderne i Transportformidlingen (TF) en ny helt hverdag. – Arbeidsprosessen for både sjåfører og administrasjon er effektivisert i alle ledd, og vi har allerede spart inn flere årsverk, forteller Bjarne Oleivsgard, prosjektleder i TF.

TF er et felles administrasjonssenter for yrkessjåfører, som håndterer økonomi og ordremottak for bileierne, som selv eier TF. Siden 2002 har de samarbeidet med Microsofts partner Hands, og vært svært fornøyde brukere av ERP-systemet Microsoft Dynamics AX.

– Sjåførene får nye ordrer automatisk ut til bilene mens de er på veien. Oppdrag utkvitteres og rapporteres umiddelbart etter ferdigstilt oppdrag, og all informasjon sendes tilbake til én felles database hvor det klargjøres til fakturering, sier IT-sjef Kjell Øyvind Værnes i TF.

 

Det avanserte ERP-systemet gir enkel oversikt over tusenvis av oppdrag for TF. Både sjåfører og administrasjon kan søke seg frem til data, samt få oversikt, for eksempel over hvor mye penger de har tjent innenfor en periode, eller om hvor mange oppdrag som står i kø.

 

– Løsningen gir oss muligheten til å få kontroll over hele verdikjeden. Vi ser enkelt hvilken bil som er best egnet til å gjøre oppdraget, og sjåførene mottar automatisk oppdateringer. Resultatet er mer presise leveranser, sier Værnes, og utdyper:

 

 • ·         Mer presise leveranser: Microsoft Dynamics AX sender ordrer, status og bekreftelser automatisk mellom sjåfører og sentral og gir full oversikt over alle oppdrag. Det gir mer presise leveranser og full oversikt over oppgjør, utestående beløp og innbetalinger. 

 

 • ·         Reduserte kostnader og effektiv tidsbruk: Administrasjonsarbeidet er redusert betraktelig med høy grad av automatisering og ved at sjåførene håndterer rapportering direkte fra bilen inn til ERP-systemet.

 

 • ·         Fleksibel løsning: Det er problemfritt å integrere ERP-løsningen mot egne transportløsninger Hands har utviklet, spesielt tilpasset TFs behov.

 

Blant annet er ERP-løsningen integrert med regnskapssystemet Compello, som sørger for at alle inngående fakturaer automatisk håndteres den dagen de kommer inn.

 

– Tidligere måtte alle fakturaer kopieres og stemples før de kunne sendes ut i sirkulasjonskonvolutter, noe som naturlig nok var svært tidkrevende. I dag er det enkelt å få oversikt over betalingsfrister og finne tilbake til tidligere utsende fakturaer. Resultatet er nok en gang en besparelse i både tid og penger, investeringen har blitt raskt tjent inn, sier Oleivsgard. 
TF satte strenge krav til driftsikkerhet og oppetid, og løsningen har ikke hatt noe uforutsett nedetid siden implementeringen og oppdateringene siden 2002.

– Vi skal være best på det vi driver med. Det får vi til med god hjelp fra Microsoft sine IT-løsninger, avslutter Oleivsgard.