• Bedrift

  Norges Korforbund
 • Bransje

  Underholdning, sport, spill
 • Samarbeid med

  Acando AS
 • Bedriftsstørrelse

  Mellomstor

Microsoft og Acando forener 30.000 røster

Norges Korforbund organiserer over 31.000 medlemmer fordelt på 1000 kor. Et it-system som sømløst knytter alle lokale distriktsledd sammen var hva som skulle til for å la hele organisasjonen synge fra det samme arket. Løsningen ble en totalpakke av Microsofts systemer. – Med så mange medlemmer spredt over hele landet er det krevende å knytte organisasjonen sammen, men med hjelp fra Microsoft og Acando får vi det til, sier daglig leder Rune Bergmann i Norges Korforbund.

Med et firesifret antall kor fordelt på 27 distriktsledd og fire regioner, er samhandling og tett interaksjon en utfordring for Korforbundet. De forlater nå sin tidligere løsning med fire ulike it-systemer til fordel for én totalløsning fra Microsoft. Med full integrering mellom Microsoft Office 365 og blant annet Microsoft SharePoint 2013, Microsoft Outlook, Microsoft Dynamics CRM og Microsoft Dynamics NAV er daglig leder Rune Bergmanns jobb med å administrere den store organisasjonen vesentlig mye lettere enn hva den var. Hovedårsaken til at Korforbundet valgte Microsofts løsninger er måten de styrker den interne samhandlingen. – Alle kor får sin egen side på den nye portalen, og i prinsippet innebærer det at alle våre 31.000 korister blir brukere av systemet, sier Bergmann.

Sikkerheten avgjørende

I tillegg til behovet for en felles plattform for hele organisasjonen, meldte behovet for en sikker løsning seg. For Korforbundet er det viktig at medlemsbasen er oppdatert og etterrettelig, blant annet med tanke på statlige tilskudd. Sikkerhet er avgjørende for alle større organisasjoner og ble en av hovedårsakene til at forbundet valgte å bytte ut sitt tidligere system. Samtidig ble det en av flere årsaker til at valget til slutt falt på Microsofts skytjenester.

Sammen med implementeringspartneren Acando får Korforbundet nå tilpasset Microsofts standardløsninger til sin daglige bruk. Snart foregår all samhandling i skytjenester for alle ansatte i forbundet. – Vi opplevde tidligere at manglende tilgang til dokumenter og felles informasjon gjorde avstanden stor mellom sentralt og lokalt, den avstanden kortes ned når all slik jobbing foregår i skyen, sier Bergmann.

Årsakene til at Norges Korforbund valgte Microsofts løsninger kan oppsummeres slik:

· Ett system for alle: Microsoft systemer får mye av æren for at hele organisasjonen nå kan jobbe tett sammen, til tross for store fysiske avstander.

· Sikkerhet: Ett system og én plattform med full integrasjon gjør all intern korrespondanse mindre sårbar. Dessuten tilbyr Microsofts skytjenester sikkerhetsløsninger velegnet for store organisasjoner med behov for trygge rammer.

· Brukervennlighet: Enkle og effektive it-løsninger gjør at alle medlemmer, frivillige og ansatte kan bruke mest mulig tid på det de ønsker; korsang.

- Vi trengte et fremtidsrettet system og en fremtidsrettet partner som kunne følge oss i mange år fremover, og da var Microsoft og Acando et enkelt valg, avslutter Bergmann.